ПСЖ тресна с 4:1 Брюж в последния си мач от група "А" на Шампионската лига.

По два гола за парижани вкараха мегазвездите на отбора Килиан Мбапе (2', 7') и Лионел Меси (38', 76' - дузпа), почетното попадение за белгийците мушна Матс Риц (68').

ПСЖ вече си бе осигурил място на 1/8 финалите в турнира, Меси и компания финишираха на второ място в групата с 11 точки, докато Брюж е аут от евротурнирите, след като остана на последното място с едва 4 пункта.

 РБ Лайпциг се справи с осигурилия си първото място Манчестър Сити с 2:1 и се класира за Лига Европа като трети в групата.

След тези два гола Лео Меси вече има 758 попадения - с 1 повече от бразилската легенда Пеле. Аржентинецът ги е вкарал в 950 мача, докато Пеле е вкарал 757 в 820 двубоя.

Меси е на едно попадение от рекорда на Йозеф Бицан – 759. Меси вкара в първите си три домакински мача в Шампионска лига с екипа на ПСЖ – постижение, което само Джордж Уеа през 1994 г. и Неймар през 2017 г. постигат в най-силния европейски клубен турнир.

Второто попадение на  Мбапе пък бе рекордият му 31-и гол в Шампионската лига. Французинът се превърна в най-младия футболист в историята на турнира, който отбелязва 30 попадения.

Мбапе, който след две седмици ще навърши 23 години, продължава да чупи рекорд след рекорд с екипа на ПСЖ и по този показател задмина Кака, Самюел Ето'о и Уейн Рууни, които завършиха кариеррите си на кота 30 в турнира. Освен това младият французин изравни по брой голове Пако Генто и Ариен Робен.

ПСЖ - Брюж 4:1

Голмайстори:

1:0 Мбапе (2')
2:0 Мбапе (7')
3:0 Меси (38')
3:1 Риц (68')
4:1 Меси (76' - дузпа)

ПСЖ: Донарума, Хакими, Маркиньос, Диало, Мендеш, Вайналдум, Верати, Гей, Меси, Мбапе, Ди Мария

Брюж: Миньоле, Хендри, Н'Соки, Рика, Мата, Ванакен, Баланта, Риц, Сандра, Ланг, Де Кетелар