"Сините" от Челси могат да имат много тежък жребий за осминафиналите на надпреварата, след като вчера допуснаха грешна стъпка в мача си с Динамо Киев и завършиха на второ място в своята група.

Лондончани допуснаха изправителен гол в 94-та минута за крайното 3:3 в Украйна, което позволи на Ювентус да заема първото място и остави тимът на Томас Тухел втори.

Това постави настоящите носители на трофея пред угрозата да срещнат много сериозен съперник още на осминафиналите. Челси няма как да играе с другите три английски отбора (Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед), които завършиха като първенци в групите си, както и с Ювентус, с които бяха в една група. Това оставя пред "сините" едва четири варианта за жребия в понеделник - Байерн Мюнхен, Реал Мадрид, Аякс и Лил.

Миналогодишните финалисти Манчестър Сити имат шест варианта за следващ съперник - Атлетико Мадрид, Бенфика, Интер, Залцбург, Спортинг Лисабон и Аталанта/Виляреал, докато Ливърпул може да срещне Бенфика, Интер, ПСЖ, Залцбург, Спортинг и Аталанта/Виляреал. Манчестър Юнайтед ще се надява на късмет при жребия - опциите за "червените дяволи" са Атлетико Мадрид, Бенфика, Интер, ПСЖ, Залцбург и Спортинг.

Поставени отбори за жребия: Аякс, Байерн, Ювентус, Ливърпул, Лил, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид;

Непоставени: Атлетико Мадрид, Бенфика, Челси, Интер, ПСЖ, Залцбург, Спортинг, Аталанта/Виляреал

Жребият за осминафиналите на Шампионската лига ще се тегли в понеделник, 13 декември, от 13:00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион, Швейцария. Първите мачове ще се изиграят на 15/16/22/23 февруари, а реваншите на 8/9/15/16 март. Жребият за четвъртфиналите, полуфиналите и финала ще се проведе на 18 март.

От този сезон в елиминациите на Шампионската лига няма да важи правилото за гол на чужд терен. Финалът на надпреварата ще се проведе на 28 май в Санкт Петербург.