Осъществяването на европейска футболна Суперлига никога няма да се случи, дори ако съдът отсъди в полза на създателите й заради опозицията от клубове и фенове, съобщи председателят на Асоциацията на европейските клубове Насер Ал-Хелаифи, цитиран от БТА

Реал Мадрид, Барселона и Ювентус бяха сред 12-те отбора които обявиха създаването на новата Суперлига през април миналата година, но проектът се провали, след като девет от планираните участници се отказаха заради неодобрението от футболната общественост.

Реал Мадрид, Барселона и Ювентус продължават да поддържат идеята и след като съдът в Мадрид спря Европейската футболна централа (УЕФА) от налагането на санкции, делото бе отнесено към Европейския съд и пред следващата седмица се очаква решение.

„Феновете никога няма да позволят Суперлигата да се осъществи“, смята Ал-Хелаифи, който е и президент на френския Пари Сен Жермен.

„Не се притеснявам много за решението на съда. Дори мисля, че ще отсъди в наша полза срещу Суперлигата“, каза още той в интервю за Sky News.

„Но дори да не стане така, това няма да промени нищо. Никой няма да се присъедини към тях. Никой няма да отиде на стадиона, никой няма да организира нищо. Кой ще играе? Три от тях? Фантастична Суперлига“, коментира още Насер Ал-Хелаифи.

Той се надява, че новото ръководство на италианския Ювентус, който бе в основана на идеята, ще промени гледната точка на клуба за създаването на Суперлигата. „Надявам се, че вече има по-умни хора там и бих се радвал да ги поканя отново да се върнат в семейството“, добави той.