Шампионите в Лига Европа от миналия сезон Айнтрахт Франкфурт останаха разочаровани от поражението с 0:2 като домакини на Наполи в първия мач от осминафиналите в Шампионската лига, както и от червения картон, който получи Рандал Коло Муани в 58-ата минута на двубоя.

„За мен това не беше червен картон. Тежко решение“, заяви полузащитникът Марио Гьотце, цитиран от агенция ДПА. Гьотце получи и жълт картон заради протестите си след решението на рефера да санкционира Коло Муани.

„В крайна сметка трябва да гледаме цялата ситуация. Секунди са решаващи в такава ситуация“, добави Марио Гьотце, който продължава да вярва в шансовете на германския състав да продължи в следващия кръг.

Старши треньорът на Айнтрахт Франкфурт Оливер Гласне също постави под въпрос решението на португалския съдия Артур Диаш.

„Рандал игра с топката преди това. Наскоро имахме подобна ситуацията, при която реферът каза, че ако преди това футболистът играе с топката, това е само жълт картон. Така, че трябваше да получи жълт картон“, коментира Гласнер по повод изгонването на Рандал Коло Муани, който ще пропусне реванша в Неапол на 15 март.

„Загубата боли. Наистина сме много разочаровани“, каза още Оливер Гласнер и продължи: „Направихме прекалено много грешки. Трябва да си вземем поука от това.“

Специалистът остана оптимист за реванша. „Във футбола всичко е възможно. Искаме да обърнем нещата в своя полза“, увери наставникът на Айнтрахт Франкфурт.