Капитанът на Наполи Джовани Ди Лоренцо заяви, че италианският тим е доказал, че е истински отбор, с който другите трябва да се съобразяват и принадлежи към осемте най-добри в Шампионската лига. Наполи се класира за четвъртфиналите след успех с 3:0 над германския Айнтрахт Франкфурт във втората среща от осминафиналите и общото 5:0.

„Това бе е една чудесна вечер. Наслаждаваме се на тази частица история с достигането си до четвъртфиналите. После можем да говорим за следващото предизвикателство“, каза Ди Лоренцо пред Sky Sport Italia.

„На този етап от турнира нивото е много високо. Трябва да се гордеем, че сме част от най-добрите отбори. Прекрасно е и това, че два италиански отбора попаднаха в топ 8. Независимо срещу кой противник ще се изправим, ще го направим със същия ентусиазъм, който ни доведе до тук“, добави Джовани Ди Лоренцо.

„Доказахме, че сме отбор, с който останалите трябва да се съобразяват. Ще продължим да играем нашия футбол и ще видим до къде ще стигнем. Важното е винаги да даваме максимума от себе си и да се наслаждаваме на играта“, коментира още капитанът на Наполи.