Старши треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел заяви, че отборът му е спрял да следва плана си за мача при равенството 2:2 като домакин на Реал Мадрид в първата среща между двата тима в полуфиналите на Шампионската лига по футбол. Реваншът ще се играе на 8 май в испанската столица Мадрид.

"Започнахме много добре и можехме да поведем в първата минута. После спряхме да се придържаме към плана си. Дори не знам защо", каза Тухел пред Prime Video.

"Допуснахме първи гол и нещата станаха по-сложни. Положението бе по-добро през второто полувреме. Показахме повече отдаденост. Започнахме добре в мача, но загубихме ритъма си. После направихме резултата 2:1 и все още имахме доста шансове да отбележим трети гол. Чувството е много странно. Те превърнаха двата си шанса с два гола. Ние им подарихме дузпа", коментира още наставникът на германския гранд.

"Резултатът е такъв какъвто е и няма нужда да отделяме много време да мислим върху това. Реал и преди е вкарвал два пъти от две възможности. Ние не сме първият отбор, който страда от това. Те имат класата да го направят", продължи Тухел.

"Ситуацията сега е ясна. Победа в Мадрид и път към "Уембли". За мен лично шансовете все още са 50:50. Това е едно от най-тежките места, на които да търсиш победа, но фактът прави предизвикателството вълнуващо. Да видим какво ще се случи", добави Томас Тухел.