Пари Сен Жермен посреща Борусия Дортмунд в полуфинален мач-реванш от Шампионската лига. Двубоят на „Парк де Пренс“ е от 22:00 часа българско време.

Първият сблъсък между двата тима на германска земя завърши с минимален успех на „жълто-черните“ с 1:0 у дома. В герой за отбора на Един Терзич се превърна нападателят Никлас Фюлкруг, който се отчете с прецизно изпълнение, което преодоля вратаря на парижани Джанлуиджи Донарума. Съставът на Луис Енрике опита да отговори на предизвикателството, като на два пъти бе спрян от гредите при ударите на Килиан Мбапе и Ашраф Хакими, но в крайна сметка не успя и сега ще трябва да наваксва във втория мач на собствен терен.

ПСЖ вече си гарантира шампионската титла на страната за рекорден 12-и път в своята история. Френският гранд ще търси класиране на втори финал в най-престижния европейски клубен турнир след 2020-а, когато отстъпи на Байерн Мюнхен с 0:1. Отборът ще се нуждае от силно представяне на голямата си звезда Мбапе, който през лятото ще напусне парижани. Първият двубой в Дортмунд обаче показа на Пари Сен Жермен, че тимът на Дортмунд не е за подценяване, след като двата състава се срещнаха по-рано в груповата фаза и двете срещи приключиха без успех за германците, при равенство на „Сигнал Идуна Парк“ и победа на французите с 2:0 у дома.

Борусия е на пето място в Бундеслигата с 60 точки, на три от четвъртия РБ Лайпциг. „Жълто-черните“ загряха за реванша с ПСЖ по подобаващ начин, след като разгромиха Аугсбург с 5:1 на собствен терен. Едно от попаденията в мача бе дело на капитана Марко Ройс, който през уикенда обяви, че напуска клуба след края на сезона. Ройс е играч на Дортмунд от 2012-а насам, като е продукт на школата на Борусия. Със сигурност германците, които не съумяха да спечелят Бундеслигата миналия сезон, проваляйки се в последния ден от кампанията при домакинството на Майнц 05, ще искат да изпратят талисмана си с трофей. Ройс има две Купи на страната във витрината си, но триумф в Шампионската лига определено ще бъде най-големият успех в кариерата му. Дортмунд се бори за място на първи финал в ШЛ от 2013-а насам – тогава „жълто-черните“ загубиха драматично от Байерн Мюнхен. Отборът ликува с „Ушатата“ през 1997 година, когато победи Ювентус с 3:1.

Главен съдия на реванша ще бъде италианецът Даниеле Орсато. Победителят отива на финала на „Уембли“ на 1 юни, където съперник ще бъде Реал Мадрид или Байерн Мюнхен.

Вероятни състави:

ПСЖ: Донарума, Хакими, Маркиньос, Бералдо, Мендеш, Заир-Емери, Витиня, Фабиан Руис, Дембеле, Мбапе, Баркола

Наказани: Няма

Дортмунд: Кобел, Риерсон, Хумелс, Шлотербек, Маатсен, Джан, Забицер, Адейеми, Брант, Санчо, Фюлкруг

Наказани: Няма