Треньорът на Байер Леверкузен - Шаби Алонсо, остана много доволен от класирането за 1/2-финалите на Лига Европа. Шампионът на Германия елиминира Уест Хям след 1:1 на реванша в Англия и продължи напред с общ резултат 3:1. В спор за място на финала "Аспирините" ще срещнат Рома.

"Интензитетът и стабилността ни при владението на топката не бяха достатъчно добри пред първото полувреме. Бяхме меки при единоборствата. Трябваше да покажем характер и мисля, че през второто полувреме бяхме по-добри и имахме повече контрол", заяви старши треньорът на Байер Шаби Алонсо.

"Веднъж може и да става дума за късмет, но това се случва толкова пъти, че не може винаги да е късмет", обясни Алонсо по повод способността на тима да реализира късни голове.

"Това се случва, защото заслужаваме да отбележим. Продължаваме напред и имаме ясна идея как да правим нещата", добави специалистът пред официалния сайт на Европейската футболна централа - УЕФА.

"Имахме доста проблеми през първите 45 минути. Те продължиха да ни притискат и ние не успявахме да намерим правилния човек в точния момента. Не ни беше лесно да се измъкнем от тези трудни моменти, но показахме характер. Върнахме се към нашата същност през второто полувреме. Трябваше да променим някои неща, не само тактически, но и психологически. Тактически също направихме някои промени, така че да бъдем по-сигурни при владението на топката", каза още Шаби Алонсо и продължи:

"Искаме да стигнем възможно най-далеч и най-важното е, че достигаме целите си. Предстоят ни големи предизвикателства. Титлата в Бундеслигата може и да спечелена, но не искаме да казваме, че всичко е приключило. Имаме голяма мотивация за Лига Европа - през миналата година играхме срещу Рома, а те достигнаха до финала. Историята се повтаря и ще бъде интересно."

Снимка: БГНЕС