Мъжкият национален отбор по волейбол на България постигна втора невероятна победа на квалификационния турнир в Берлин, разгромявайки Нидерландия с 3:0 (25:19, 25:16, 25:15) гейма.

"Лалетата" спечелиха първите две точки в мача и имаха аванс от 6:4, но постепенно възпитаниците на Силвано Пранди влязоха в мача и на второто техническо прекъсване вече имаха аванс от пет точки, за да затворят частта с 25:19.

Вторият гейм започна много силно за нашите и те дръпнаха с 4:0 и 8:3, а малко по-късно отвориха разлика от цели 11 точки и двата отбора доиграха гейма. 

Началото на третия гейм беше много равностойно и Нидерландия се бореше за всяка точка, но българите поведоха с 12:6 и по-късно дори увеличиха преднината си, за да постигнат една от най-сладките си победи през последните години.

Нашите оглавиха група В с пет точки, след като вчера удариха фаворита Франция. "Петлите" са втори с четири пункта, следвани от европейския шампион Сърбия с три.

Утре България играе срещу Сърбия в директен мач за класиране на полуфиналите. При победа или спечелване на два гейма "лъвовете" ще си осигурят класиране за полуфиналите.

Както е известно, само победителят в турнира печели квота за участие на летните олимпийски игри в японската столица Токио.