Волейболният национал Цветан Соколов смята, че България има силите да спечели мачовете си срещу Полша и САЩ. Големите фаворити са в групата на България на Световното първенство по волейбол. Надпреварата започва на 26 август. Първият ни мач е срещу поляците.

"Никой не може да си представи, че можем да победим САЩ и Полша при тяхната публика. Не веднъж или два пъти сме показвали, че това може да се случи. Имаме силите да го направим, отиваме подготвени психически по най-добрия начин. Да се надяваме, че ще го сътворим", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт" на БНТ1. 

Капитанът на националния отбор е категоричен, че той и съотборниците му отиват на турнира с цел да се противопоставят на най-силните отбори в света.

"Не мисля, че тръгваме с идеята само да видим какво се случва на Световното първенство. То е мечта за всеки един състезател. Отиваш да играеш срещу най-добрите отбори в света. Не бих казал, че сме спокойни и освободени от тази ангажираност, че примерно трябва да влезем в тройката. Отиваме с ясната идея, че ще се изправим срещу тези отбори и ще се опитаме да ги победим", допълни той.

Цветан Соколов сподели, че все още е гладен за големи успехи във волейбола.

"Наистина съм гладен, ще излъжа, ако кажа, че не съм. Искам да побеждавам, да печеля. Тръпката, която имаш, когато печелиш големи мачове, титли и медали е уникална", добави той