Джанлуиджи Буфон е повече от десетилетие в Ювентус и голямата му мечта е да спечели Шампионската лига. Най-близо той беше до това през 2003 г., когато отстъпи на финала от Милан след дузпи. Въпреки това Буфон подкрепя росонерите в мача им срещу Атлетико Мадрид тази вечер.

Милан е единственият италиански тим в турнира, след като Юве не успя да прескочи груповата фаза. Буфон смята, че росонерите имат особени чувства към Шампионската лига.

"Милан е италианския клуб, с най-тесни връзки и особено чувство към турнира. Със сигурност не е обречен срещу Атлетико Мадрид. Жребият можеше да бъде и по-лош за Милан, но пък имаше и възможност да се паднат с по-лек съперник. Байерн е абсолютният фаворит според мен за трофея", заяви Буфон пред "Скай Спортс".

Буфон смята, че Реал Мадрид е най-сериозният кандидат да свали Байерн от трона. Няма тим в историята на Шампионската лига, който да е печелил купата 2 пъти поред.

"Реал има всичко необходимо за да успее. Там е Кристияно Роналдо, който е огромно оръжие и може да направи разликата във всеки мач. В Реал имат отлични играчи във всяко звено от тима, а там е и Карло Анчелоти, който е печелил много във всеки клуб, в който е работил. Затова Реал има огромни шансове също", допълни Буфон.