Луис ван Гал ще направи сензационно завръщане към футбола, след като през миналата година научи, че е болен от рак и трябва да се подложи на интензивно лечение. Той ще поеме консултантска роля в Аякс, съобщиха от клуба.

Кризата в любимия му клуб от началото на сезона е повод той да предложи своята експертиза на Морис Щайн, тъй като отборът спечели само 5 точки в първите 5 кръга от Ередивизие и по всичко личи, че тази година шампионската титла е мираж.

Искам да помогна на Аякс. В момента прекарвам голяма част от времето си в Португалия и така мога да съчетавам добре ролята на дистанционен съветник. Готов съм да предложа футболните си познания на Борда на съветниците, особено след назначението на Лео ван Вайк и Мишел ван Праг. Трябва да открием отново пътя си нагоре и всички трябва да допринесем за това“, каза ван Гал пред клубния уебсайт.

Нидерландската легенда разкри миналата година преди Световното първенство в Катар, че страда от рак на простатата. Той се лекуваше в тайна в продължение на месеци, което наложи преждевременното му отказване от мениджърската професия. На този етап обаче всичко си е струвало, защото резултатите от лечението са положителни.