Уесли Снайдер вярва, че е заслужавал да спечели Златната топка през 2010 г., но каза, че никога не е съжалявал, че тя отиде при Лео Меси.

Нидерландецът спечели требъл с Интер през сезон 2009/10 и стигна до финал на Световното първенство с Нидерландия. Той твърди, че поражението от Испания на Световното първенство му е причинило най-голяма болка.

„Беше малко несправедливо, че не спечелих Златната топка и тя отиде при Меси“, заяви Снайдер, цитиран от dsport.

„Но аз не съм човек, който ще плаче за това, колективните успехи винаги са били по-важни за мен. Ако трябва да избирам между Шампионска лига и Златната топка, винаги ще избера трофея от Шампионска лига“, добави той.

„Заслужавахме да спечелим Световното първенство през 2010 г., но загубихме от Испания, защото съперникът игра впечатляващо и спечели трофея. Класирането на финала беше голям успех, но поражението в него все още ми причинява болка“, каза още Снайдер.

Меси беше елиминиран с Барселона от Интер в Шампионската лига същата година, но спечели Златната топка с 22 процента от гласовете пред съотборниците си Иниеста и Шави, докато Снайдер беше четвърти с 14 процента от гласовете.