Славия и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 в двубой от 8-ия кръг в Първа професионална лига.  Двата тима създадоха по едно чисто голово положение, което бе недостатъчно за претенциите им.

Първият точен удар дойде едва в 52-ата минута. Тогава Йордан Минев стреля, но твърде слабо и право в ръцете на вратаря Георги Петков.

В 70-ата минута дойде вторият по-интересен момент. Милчо Ангелов получи топката на линията на наказателното поле и с хубав удар нацели напречната греда. До края и двата отбора не рискуваха и логично гол не падна. 

"Последният пас не вървеше добре. Получи се равностоен мач, но ние имахме малко повече ситуации. Има психологически проблем и това се дължи на пропуските. Надявам се да вкарваме голове в следващите двубои. Важно е играчите да си вършат работа добре. Милчо Ангелов направи всичко възможно да се разпише, негов удар срещна гредата. Ядосвам се заради пропуските, които правим. Надявам се да изчистим тези неща в бъдеще", заяви след мача треньорът на Славия Златомир Загорчич.

Николай Киров заяви: "Получи се тактическо надлъгване. Прибързвахме с последния пас и не взимахме точните решения. Това са хората в атака. Искахме да се подсилим в нападение, но не се получиха нещата. Трябва да работим, за да развиваме правилно атаките ни. Трябва да работим с тези хора. Трябва да гледаме напред, не трябва да гледаме миналото. Имахме желание и план, чрез които да действаме. Нещата не се развиха добре за нас".

Славия – Ботев 0:0

Славия: 1. Петков, 55. Христов, 38. Гамаков, 25. Александров, 37. Ашковски, 19. Велковски, 35. Йомов, 10. Карабельов, 7. Ангелов, 8. Шоколаров, 33. Иванов

Ботев: 22. Кайзер, 28. Филипов, 5. Димитров, 6. Ничев, 23. Минев, 18. Терзиев, 17. Балтанов, 8. Неделев, 9. Диого, 93. Афонсо, 20 Петков