"Радвам се, че Локомотив върви нагоре, но за един отбор най-важното е да има постоянство. Да, публиката започна да се връща, но това е проблем на целия български футбол- стадионите са пусти. Вината е на всички, които са част от процесите. Но ние сме в челото, играем атрактивно, бележим много голове. След паузата ни предстои мач с ЦСКА и се надявам публиката да напълни Лаута, заяви плеймейкърът и капитан на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев.

Димитър Илиев получи наградата си за играч номер 1 на 12-ия кръг в efbet Лигата, като изпревари крилото на Лудогорец Мавис Чибота.

"Стараем се да играем еднакво и като домакини, и като гости. И ако се получат нещата, трудно може да ни се противодейства. Видяхте ни в последния мач с Етър. Опитваме се да го наложим като стил, като поведение без значение дали играем срещу Лудогорец или срещу Бистрица.

"По принцип в началото на сезона си говорихме, че целта е да сме в топ 6. С всеки изминал мач се приближаваме до нея. Много е рано да си говорим за по-сериозни амбиции, но с всяка изминала победа апетита ни ще се засилва. Но не трябва да надхвърляме възможностите си. Но с течение на сезона си проличава класата на един отбор, когато започнат да тежат и контузии, и картони. Тогава идва ред на момчетата, които по-рядко играят. И точно Лудогорец печели последните няколко първенства с дългата си резервна скамейка и тогава си личи класата на един отбор.

Въпреки добрия старт обаче, Димитър Илиев е скептичен по повод възможтостите на отбора да измести Лудогорец от върха. "За съжалание, като гледам Лудогорец как играят и то в сгъстен цикъл, шансовете да излезем на 1-о място не са много в наша полза. Имат два равностойни състава, които могат да използват и в първенството, и в Европа. Играят така, че разликата с останалите е видима. Да се мерим с Лудоголец е нереално в момента, имат два равностойни отбора. Но във футбола всичко е възможно- Лестър как станаха шампиони. Времето ще покаже, до къде можем да се борим с тях, но Лудогорец е на много сериозно ниво. Работи се правилно там, не е случайно, че 8 пъти подред са шампиони. ЦСКА се опитва няколко пъти да ги събори, но все не се получаваше досега.

Илиев призна, че постоянно го питат дали е обиден на националния селекционер Красимир Балъков за липсата на покана. Капитанът на пловдивските смърфове обаче заяви, че няма какво да каже по темата, както и че този въпрос не би трябвало да е към него. "Щом не съм извикан, значи треньорът преценява, че няма да му свърша работа. Националният отбор едва ли ще се промени с едно мое появяване. Всяко прекъсване за националния отбор е доста болно за феновете. Аз като българин, също не се чувствам приятно. Естествено, като всеки български футболист, и за мене би било привилегия да съм там.

На въпрос дали дербито на Пловдив може да загуби своя чар от лошата форма на Ботев (Пловдив) в момента, Илиев отговори: Чарът си остава, през годините е имало и по-големи разлики в класирането. Преди години, когато Ботев изпадна, а Локомотив стана шампион, Локо пак не спечели тогава. Това е едно от най-истинските дербита в България, ако не и най-истинското и ще си остане такова.