Преследващият головия рекорд на Петър Жеков в елитния ни ешелон – Мартин Камбуров, трудно преглътнал решението на наставника на Берое Димитър Димитров да не го включи в игра в двубоя с Арда, твърди “Мач Телеграф”.

В събота старозагорци загубиха от Арда с 1:0 и останаха на пета позиция в класирането с 36 точки, шест по-малко от кърджалийци. На всичко отгоре авансът на беройци пред шестия ЦСКА 1948 е вече само точка.

Според изданието Камбуров не скрил гнева си, прибирайки се в съблекалнята, а лошото му настроение още повече нагнетило атмосферата в отбора.

Ветеранът реализира четири гола след завръщането си в Стара Загора след престой в ЦСКА 1948, но в отбора, предвождан от Херо били недоволни от привилегиите, които получавал голмайсторът.

Особено се набивал на очи факта, че Камбуров получил правото да пътува за мачовете на чужд терен със собствения си автомобил, а не с автобуса, превозващ останалите играчи.

Нещо повече, голяма част от футболистите на Берое били на мнение, че тимът се представя по-добре без Камбуров, акцентирайки че три от попаденията му са от дузпи и само едно от игра.

След края на срещата с Арда Херо обяви, че таранът не се е появил в игра заради натрупана умора, но мнозина се усъмниха, че това е истинската причина.

Камбуров, който през есента ще навърши 41 години, вече има на сметката си 250 гола и се нуждае от само още три, за да изравни постижението на носителя на “Златната обувка” Жеков.