Малка революция е на път да се случи тази зима в постигналия впечатляваща победа над Лудогорец онзи ден тим на ЦСКА 1948. Спонсорът и основен фактор в управлението на тима Цветомир Найденов е дал съгласието си да вдигне ветото за привличане на чужденци. Това бе потвърдено и от изпълнителния директор Добрин Гьонов след успеха над шампионите.

Още през зимата треньорът Николай Киров ще може да подсили състава си с каре легионери. Търсят се качествени футболисти, които категорично да подобрят класата на отбора и да го направят още по-конкурентоспособен на фаворитите. Идеята очевидно е „червените“ да се преборят за участие в евротурнирите, а защо да не отправят и предизвикателство към титлата.

Високите амбиции се подчертават и от информациите за това какви заплати са готови да плащат столичани. Коментират се суми от порядъка на 20 000 евро (40 000 лева) месечно, твърди „Мач Телеграф“. Такива към момента се дават само в Лудогорец и ЦСКА. От скоро в Ботев Пловдив също има играчи с подобни договори.

Николай Киров, още докато бе в Арда, настояваше да се привличат само качествени чужденци, които да могат да вдигнат нивото на отбора и да помагат да българските си колеги да израстват. Той вече следи конкретни футболисти, като някои от тези легионери са част от други родни състави.