Легендата на Локо Пд Христо Бонев сподели очакванията си за днешното гостуване на Локо Сф. Като треньор Зума е бил начело и на столичните железничари. Той отдели най-сериозно внимание на треньорския дуел между Александър Томаш и Станислав Генчев.

„Изключително съм доволен от тези 12 точки, които съумя да събере отборът начело с Александър Томаш и неговите помощници. Личи си вече почеркът му и че той има изключително модерни разбирания за футбола. Малко по малко започва да променя манталитета на футболистите и начина, по който ги кара да играят. Най-важното е, че той има прекрасни отношения с всеки един състезател. При него няма резерви, няма титуляри. Държи се с всички все едно, че са най-добрите в България. Това води до мобилизация на целия тим. Тези, които започват, и онези, които влизат от пейката, влагат всичко от себе си, за да може отборът да показва това, което иска Томаш, и да побеждава. Той е стъпил здраво на земята и знае какво да постигне. Със сигурност ще направи така, че всички да бъдат доволни накрая“, коментира Бонев пред „Тема Спорт“.

„Преди години Локомотив от София беше нашият брат, но винаги мачовете с тях са били с голямо напрежение и заряд. Локо София в интерес на истината съумя да изгради добър отбор, като се надявам, че феновете ще останат доволни от това, което ще видят. Техният треньор Станислав Генчев също е млад, но е научил много неща от всички, с които е работил в Лудогорец. Вече е време да започне сам да изгражда авторитета си сред българските треньори. Чака ни много интересен сблъсък между двама амбициозни наставници. Моята надежда е, че Томаш и футболистите му ще излязат победители от това дерби и ще затвърдят моментното си състояние“, добави Зума.

Снимка: Lap.bg