През този уикенд до голяма степен е възможно да се изясни дали ЦСКА ще успее да детронира Лудогорец като шампион на България. Хората на Саша Илич приемат ЦСКА 1948, а Лудогорец е домакин на Левски.

SportLive.bg потърси за мнение бившия защитник и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла. Той отправи призив към феновете на „червените“ във връзка с мача на стадион „Българска армия“  и изрази съмнения около феърплея на мача в Разград между Лудогорец и Левски.

- Г-н Илиев, разполагате ли с някаква информация за евентуални наченки относно обединяване между ЦСКА и ЦСКА 1948?

- Никакъв шанс, докато са тези двама собственици на клубовете. И това е най-срамното в българския футбол – да има два клуба ЦСКА. Това е страшно.

- Какъв е призивът Ви преди предстоящия мач между двата отбора в събота?

- Пожелавам на мача с другото ЦСКА да няма ексцесии и да уважават хората, които работят в ЦСКА 1948!  Да уважават  футболистите, които са играли в ЦСКА. И двете ЦСКА са на 8-9 години. Не може да не уважаваш Стойчо Младенов, Спас Джевизов, Ради Здравков, Мето Томанов. Не е сериозно. Това са хора, с които сме били по 4 пъти шампиони на България и сме побеждавали най-големите отбори в Европа – шампиони на Англия, на Испания, на Полша. Не е сериозно да не ги уважаваш.

- ЦСКА ще ги бие на терена, но поне да уважава делегацията на съперника на трибуните, се разбира от думите Ви.

- Точно така. На терена ще ги бием. Това е ясно.

- Каква е прогнозата Ви за двубоя?

-  Смятам, че ЦСКА ще спечели с 2:0.

- Ако тази Ваша прогноза се сбъдне, както и тази за мача Лудогорец – Левски за хикс, всичко около новия шампион изглежда може би ще се изясни.

- Лудогорец и Левски е хикс мача. Това е ясно. При тази слабост в защита на разградчани и силното нападение на „сините“, ако Левски не продаде мача, което също се очаква.

- Визирате Левски да даде мача на Лудогорец?

- Да. Абсолютно. Това най-много ме притеснява. Ако се играе, мача е хикс.

- Цяла България се надява, че всичко ще се реши с феърплей.

- Футболният съюз отправи покана да има коректност и толерантност. Да видим дали някой ще  я спази. Накрая пак ще повторя виждането си за крайното класиране: ЦСКА, Лудогорец, ЦСКА 1948, и Левски, като „сините“ ще спечелят квота за Европа.