Половината отбори от т.нар. роден елит смениха треньорите, въпреки че са изминали точно 2 месеца от началото на шампионата. Цели 8 тима досега уволниха или разтрогнаха договорите си с наставниците, с които стартираха първенството в България. Последните 3 са “Берое”, "Славия" и “Ботев” (Вр).

Старозагорци решиха да освободят назначения през лятото Густаво Араголаса, след като тимът записа 3-а поред загуба и допусна 10 гола във вратата си, без да отбележи нито един. Новият треньор на “Берое” ще бъде аржентинец. Той ще дебютира срещу друг отбор, който в началото на седмицата също смени наставника. Даниел Моралес подава оставка след незадоволителните резултати на врачани. Тимът инкасира 6 загуби и едва една победа в последните 7 срещи - нещо, което кара бившия треньор на ЦСКА да си тръгне от Враца. Фаворит за заместник на Моралес е Валентин Илиев. Бившият национал остана без работа, след като преди няколко седмици бе освободен от втородивизионния “Спартак” (Варна), пише "24 часа".

 “Славия” пък най-сетне да се раздели с легендата на “Барселона” Хосе Мария Бакеро. Начело на “белите” ще застане Иван Колев.

ЦСКА 1948 също се очаква да смени сегашния си треньор Николай Панайотов. Младият специалист застана на пожар начело на тима, играещ в Бистрица, след като извелият до финала за купата на страната Атанас Рибарски бе уволнен в началото на сезона. Панайотов ще бъде махнат при още една грешна стъпка, тъй като клубното ръководство е недоволно от играта на ЦСКА 1948.

Първата треньорска смяна за новия шампионат у нас бе на ЦСКА. “Червените” изгониха Саша Илич още в първите кръгове на т.нар роден елит. Освен споменатия вече ЦСКА 1948 с различни наставници спрямо старта на сезона са още “Пирин”, “Ботев” (Пд) и “Локо” (Сф). Благоевградчани започнаха сезона с Радослав Митревски, но начело на тима вече е Иво Тренчев. “Ботев” стартира със Станислав Генчев, но той бе уволнен, а на негово място застана Душан Керкез. Данило Дончич пък смени Стойчо Стоев като треньор на “Локо” (Сф).