Селекционерът на националния ни отбор Красимир Балъков ще направи поне 6 промени по състава за контролата с Ейре  утре в сравнение с евроквалификацията с Англия. Бала е решил да експериментира, като даде шанс на всички, които взе в групата и не участваха на "Уембли", пише "Тема спорт". "Ще пусна нови футболисти, но ще играят и някои, които играха срещу Англия", каза специалистът.

Промените ще започнат още с вратарския пост. Там титуляр се очаква да е 37-годишният страж Христо Иванов. Имаше вероятност той да е сред 11-те на "Уембли", но все пак Балъков и щабът му са решили да се доверят на Пламен Илиев. Почти сигурно през второто полувреме минути под рамката ще запише и Мартин Луков.

Титуляр ще е и Кирил Десподов. Сред 11-те от тези, които не играха на "Уембли", ще видим още Георги Терзиев, Божидар Краев, Иван Горанов, Георги Пашов и Симеон Славчев. 

Въпреки че игра срещу Англия, Вандерсон отново ще е титуляр, за сметка на Марселиньо, който ще остане резерва. Опция за 11-те е и Георги Миланов.

Този път Красимир Балъков ще се довери на по-офанзивни схема - или 4-1-4-1 или 4-2-3-1. В Лондон той бе забъркал бетон с постройка 5-4-1.