Около 4500 англичани се очакват да дойдат в София за евроквалификацията на 14 октомври.

За това е била информирана българската делегация в Лондон, пише „24 часа“.

Точно тогава се очаква англичаните да спечелят официално квота за европейското първенство догодина.

Интересът към националния отбор е огромен след добрите мачове под ръководството на Гарет Саутгейт.

В България вече са пратени абсолютно всички данни на футболни хулигани, които ще се опитат да дойдат за двубоя. Сред тях има и доста опасни хора, които са с доживотни забрани за посещаване на мачове.

Точно те обаче използват всеки удобен момент при гостуване, особено в Източна Европа, където граничарите не проверяват щателно при британски паспорт, и влизат безпрепятствено.

Става въпрос за около 100 души, които се смятат за най-опасните на Острова.

Най-големият проблем на националния отбор след поредните мачове от евроквалификациите е защитата, която била под всякаква критика.

Всеки един специалист смята, че с такава игра, особено като тази във втория двубой с Косово, нищо добро не очаква Англия на европейското.

Особено тежки са обвиненията към най-скъпия защитник в света Хари Макгуайр, който въобще не се представял на ниво.

На същото мнение е и Гарет Саутгейт.

„За кратко време след почивката направихме един куп смешни грешки, взехме лоши решения, не покривахме отзад. Така си направихме мача тежък. Да, имаше огромни грешки, които са притеснителни. Дали беше от огромната преднина, не знам“, заяви Саутгейт след двубоя.

Това означава, че за следващите квалификации могат да се появят нови имена в тима. Саутгейт е един от треньорите, които наистина обичат да експериментират със състава си. Но в последните мачове не бе правил промени единствено в защитата, която пусна 3 гола на Косово.