Галерия

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жандармерията е спряла бой между български и английски фенове на столичния булевард "Витоша".

Двете страни са си разменили словесни нападки, след като родни запалянковци минали по известната улица с трибагреник. Последвало е блъскане, хвърляне на чаши и столове, което наложи намесата на органите на реда.

Вижте галерия с английските фенове в центъра на столицата ни

Суматохата в центъра на София продължава цял ден и на мястото има много полицаи. Според непотвърдена информация, има и втори случай на бой. Фенове на Брайтън и Кристъл Палас да се сдърпали до едно от заведенията, което довело до още работа на ченгетата.

На мястото пристигнала и линейка, тъй като имало сериозно пострадал англичанин, който бил облян в кръв. Той обаче сам се е наранил, докато падал върху счупена чаша.

За още един инцидент разкри и англичанин. Той заяви пред Bulgaria ON AIR. "В кръчмата вчера някой посегна с чашата, не знам защо. Може би са били пияни. Не знам кой започна, не мога да взема страна. Обикновено аз започвам боя, но сега беше някой друг".

България приема Англия тази вечер от 21.45 часа наше време и мачът може да се проследи на живо в Gol.bg. Евроквалификацията е без значение за нашите, които имат само 3 точки след 6 кръга и са още без победа. Островитяните са лидери с 12 т.