Британското издание "Дейли Мейл" публикува обширен материал, в който посочи фенската групировка "Лаута Арми" като основен виновник за расисткия скандал, разразил се на евроквалификацията България - Англия. 

Статията изгражда един страховит образ на пловдивските запалянковци, а в нея се твърди, че те сеят терор по трибуните от 25 години, предаде Би Ти Ви.

"Те бяха в центъра на расистките сцени с тъмнокожите играчи на Англия по време на двубоя с България. Имат история с насилие и расизъм. Представяме ви "Лаута Арми" - крайна групировка от неонацисти, опорочила успеха на Англия. Носещи черно, членовете ѝ обиждаха футболистите на расистка основа и отправяха нацистки поздрави. Свързани с елитния пловдивския "Локомотив", те вече докараха наказание на клуба си заради расизъм", пише изданието.

Тук "Дейли Мейл" допуска грешка, обявявайки, че заради расисткото поведение на феновете двубоят със Страсбург от Лига Европа в Пловдив се е провел при закрити врата. Тогава наказанието бе затваряне само на трибуна "Спортклуб", уточнява вестник "24 часа".

Материалът продължава с информация за основаването на фракцията, която "сее терор по трибуните в продължение на 25 години".

"Дейли Мейл" добавя, че членовете на "Лаута Арми" са били изведени от стадиона след предупреждението за расизъм в снощния мач.