Ивелин Попов няма да играе в националния отбор на поста от клубния си отбор ФК Ростов, където е използван като дефанзивен полузащитник, обясни новият национален селекционер Георги Дерменджиев на първата си пресконференция днес.

"Разгледали сме с моите помощници всички играчи, които са повикани, кото са били викани преди това и които можем да потърсим в бъдеще. Знаем, че Ивелин Попов играе като вътрешен халф в Ростов. Но всеки един футболист зависи от представянето на другите, от хората около себе си. Също така и каква е комуникацията му с околните. В националния отбор той ще има друга роля. Не смятам, че и капитанската лента ще бъде на ръката на друг играч. Той е дългогодишен капитан, заяви Дерменджиев.

Също така добави, че има хора, които не са попадали в националния отбор досега, а Дерменджиев би ги повикал. Така специалистът намекна, че може да има изненади от българското първенство. Опитният треньор отказа да влиза в полемики с президента на Славия и член на изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов, който няколко пъти се изказа против назначението и имаше своите фаворити.

"Нека да гледаме с добро напред, да бъдем прогресивни. Играчите четат, всички четат, няма нужда от това, заяви Дерменджиев.

Помощник-треньорът Елин Топузаков пък заяви, че на първо място трябва да се подобри колективния начин на игра. "Трябва да извлечем максимума от играчите като отбор, за да се надяваме на някакви резултати. Играта трябва да бъде фиксирана- всички трябва да се влагат в защита, всички трябва да участват в атака, каза още Топузаков.