Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС - Венцеслав Стефанов, направи култово изказване по повод коронавруса, който блокира целия свят.

Босът на "Белите" попада в рисковата група, тъй като е на 70 години, но заяви, че не е грам притеснен. Ето какво каза той пред Спортал:

"УЕФА ще каже как ще бъде завършен сезонът в Европа, а държавата решава за празните трибуни. Насоките ще дойдат от УЕФА. Всичко е в ръцете на УЕФА и спортното министерство. Не мисля, че Михаил Касабов, Емил Костадинов или Атанас Фурнаджиев имат повече информация от премиера.

Трябва да спрем да чешем езици. Само този горе може да каже кога ще бъде пикът на вируса. Дори професор Мутафчийски не знае кога ще свърши всичко. Познавам го добре професора, приятел ми е - много добър специалист и човек, а явно и много добър ръководител.

Приказките за нулев сезон идват от устите на простаци, разни празнодумковци. Какво значи нулев сезон?! А кои български клубове ще играят в евротурнирите наесен? Това не са сериозни работи.

Дали спазвам указанията? Да, спазвам, но все пак имам и някакви ежедневни ангажименти, та се налага понякога да излизам. Не може да си съвсем като пиле в клетка. Не разбирам младите какво ги е страх толкова от коронавируса - просто трябва да се спазват правилата и да има спокойствие. А питате ли ме мен - аз съм на 70 бимбирици! Мен не ме е страх от вируса, страх ме е само от грозни жени".