Интересни факти забелязваме при сравнението между нашите национали и ирландските, с които ще се срещнем днес. Ясно е, че те са по-класният отбор, а освен това са и доста по-обиграни от селекцията на Георги Дерменджиев. Откакто Ивелин Попов се отказа, нямаме нито един футболист с повече от 3 гола за България. Нещо, което не се е случвало от десетилетия, пише "Меридиан мач".

Общата бройка на попаденията на нашите момчета възлиза едва на 12, докато ирландците имат в редиците си автори на общо 46 гола за родината си. Само Шейн Лонг пък имат с 5 повече от всички наши играчи. На сметката му има 17 попадения.

Като бройка мачове националите, които изпълват групата ни за днешния двубой, също не могат да се мерят с възпитаниците на Стивън Кени. Всички взети заедно имат 268 двубоя, а „детелините“ са с двойно повече – 537.

Единственото, в което сме равни на ирландците, е средната възраст на отбора. След като събрахме годините на нашите и ги разделихме на броя на играчите, калкулаторът отчете средна възраст от точно 27 години. При ирландците изчисленията показаха съвсем минимална разлика – 27,04. Както се вижда като опит сме на едно ниво, но като игрова практика изоставаме много.

Интересно е и това, че всички футболисти на „детелините“ играят в Англия с изключение на Шейн Дъфи. И той доскоро бе част от Брайтън, но сега е преотстъпен в съседна Шотландия, където е част от гранда Селтик.

А на нас ни остава да се надяваме, че въпреки фактите, които фаворизират ирландците, ще спазим традициите да не губим от тях поне като домакини.