Вицепрезидентът на БФС и отговорник за младежкия национален отбор Емил Костадинов бе категоричен, че в мъжкия състав трябва да бъде направена промяна и се закани, че ще направи всичко, което зависи от него.

Той коментира и представянето на младежите в квалификациите за Европейското първенство до 21 години, което ще се проведе през лятото. Костадинов бе категоричен, че въпреки, че не се класирахме за турнира в тима има достатъчно талантливи играчи, които имат място в мъжкия състав на България.

Костадинов също така сподели, че мъжете не се представят на ниво, тъй като в родното първенство играят прекалено много чужденци, а не се дава шанс на българските играчи.

"Мисля, че се представихме отлично в квалификациите, с изключение на мача в Латвия, където загубихме две точки. Тези точки ги загубихме със същите футболисти, които играха при победата с 3:0 над Естония, така че не мисля викането на младежки национали в представителния тим е повлияло по някакъв начин. В младежкия отбор има и други добри футболисти, така че за мен това не е грешка. Имаме много млади таланти и тези момчета го доказаха. Те са били на Европейско първенство до 17 години и до 19 години, тъй че имат качества да са в първия отбор".

"Говорим доста години, че трябва нещо да се направи, за да тръгне националният отбор нагоре. Прекалено много чужденци играят в България. Трябва да се дава повече шанс на наши футболисти. Каквото зависи от мен ще се опитам да го направя, тъй като вече няма накъде", обясни Костадинов, цитиран от "Монитор".