Германската легенда Лотар Матеус се изказа много критично за футбола в България. Носителят на Златната топка за 1990 г. даде интервю пред една от най-големите медии в Швейцария - Blick.

Той беше потърсен, защото именно "Часовниците" са първия съперник на "Лъвовете" в квалификациите за Мондиал 2022 в Катар. Мачът ще се играе в София в четвъртък от 19.00 часа. 

"За съжаление нищо не се е променило с годините в България. Трудностите взимат надмощие и има много неразбории. Много хора слагат себе си над футбола. България няма никакви шансове срещу Швейцария. Всеки мисли само за себе си и има много непрозрачност - така беше и по мое време, когато бях там. Има много лични интереси, включително и икономически. Не е въпрос само на футбол, а има постоянна борба за власт. България трябва да вземе пример от Унгария, където са единни в ръководството и са успешни", заяви Матеус.

Той беше селекционер на България между 2010 и 2011 г., а след престоя си у нас много пъти е критикувал футбола ни. През 2015 г. каза, че националният ни отбор е пълен с връзкари, а малко след освобождаването му от поста каза, че добрите ни години във футбола са отминали и вече нямаме корените на голям отбор.