Нападателят на Специя Андред Гълъбинов се закани на Италия преди утрешната световна квалификация. България приема четирикратния световен шампион от 21.45 часа в София в търсене на първи точки в групите, след като на старта бяхме разбити с 1:3 от Швейцария.

Гълъбинов пропусна срещата с "Часовниците", но срещу "адзурите" ще започне титуляр. "Контузията ми не е сериозна. Просто реакция на тялото от преумора. Направихме резонанс, но няма нищо сериозно. Решихме първия мач да го пропусна, за да бъда на ниво за втория", заяви Гълъбинов на пресконференцията днес.

Той говори за изминалия мач с Швейцария. "Не мисля, че цялата грешка за това, което видяхме, е на старши треньора. Три дни работа са наистина много малко време, за да се противопоставиш срещу отбор, който е граден 7 години. Влязохме малко плахо в мача, но през второто полувреме имаше много добра реакция. И след мача видях в лагера, че нямаше унили хора, а всички говореха, че имаме още два мача. Да, мачът с Италия е малко по-специален мач за мене. От 15 години съм там, там е минала кариерата ми изцяло".

Попитан дали е бил обиден от факта, че при предишните селекционери не е бил викан в отбора, той отговори: "Не обичам да говоря за миналото, то си остава там. Трябва да продължим напред. За мене е чест да съм тук, в отбора. Аз съм си българин. Неприятно беше, че не съм в списъка преди, но не е било мое решението. Сега съм щастлив да бъда в тима и ще дам най-доброто от себе си".

На въпрос дали очаква сблъсъка с вратаря на Милан Джанлуиджи Донарума и дали може да му вкара гол, Гълъбинов каза: "Много силен вратар, един от най-силните. Ще се опитаме да му вкараме и аз специално. Но няма да разчитаме на тяхното подценяване, ако има такова, а ще си играем нашата игра".

В исторически план Италия никога не е печелил на наша земя. От 6 мача, имаме 2 победи и 4 равенства, а последните два мача завършиха при резултат 2:2.

Снимка: Lap.bg