Отборите на България и Италия ще бъдат съперници в срещата от втория кръг на световните квалификации по футбол на стадион "Васил Левски".

Двубоят, който е с начало 21.45 ч. е от 3-та група на зона Европа и ще бъде следен пряко в Gol.bg. По същото време в Сенкт Гален, Швейцария е домакин на Литва.

Преди дни родните ни национали загубиха срамно с 1:3 от Швейцария в София, докато Италия без проблем победи с 2:0 Северна Ирландия. Очаква се селекционерът Ясен Петров да направи доста промени в титулярния си състав тази вечер.

Със сигурност титуляри ще излязат играещите на Апенините Валентин Антов и Андрей Гълъбинов. От начало ще започнат мача също така Ивайло Чочев и Спас Делев. 

Селекционерът на Италия Роберто Манчини също планира да направи куп промени в своя състав. Джорджо Киелини и Доменико Берарди изобщо не пътуваха за София. На тяхно място ще играят Франческо Ачерби и Федерико Киеза.  

България има добри спомени от последното гостуване на Италия. Преди шест години двубоят на "Васил Левски" завърши 2:2. Като цяло "лъвовете" имат отлична статистика при домакинствата си на Италия. До този момент имаме две победи и четири равенства.