Членът на Изполкома на БФС – Венцеслав Стефанов, нападна националния селекционер Ясен Петров за избора му на футболисти по време на световните квалификации с Швейцария и Италия в София, които загубихме съответно с 1:3 и 0:2.

Той се чуди защо Пламен Илиев, Сисиньо и Момчил Цветанов, по прякор Шивача са повикани. Стефанов каза още, че се използва защитник, който се обръща бавно, като тролей №3. Той не назова кого има предвид, но най-вероятно визира Петър Занев, който се представи много слабо срещу "Часовниците".

Президентът на Славия не подмина темите за конгреса в БФС, Димитър Бербатов и уволнението на Бруно Акрапович от ЦСКА. Ето какво каза той на днешната си пресконференция:

"Очаквах, че Ясен по-смело ще пристъпи. Не знам защо разчита на вратаря, Сисиньо и Шивача и централния защитник. Единият се обръща по-бавно от тролея тройката - за национален защитник ми се струва, че има по-кадърни момчета и при младите. Какъв Сисиньо какви пет лева? За мен между Ради Кирилов и Шивача разликата е като между Лом и Лондон".

"Радетел съм да има повече български играчи на терена. Знаем отборите, които разчитат на чуждестранните играчи, те са два. Разград не е люпилня на футболисти, не е била, няма и да бъде. Имам собствено мнение, което няма да кажа тук".

"От досега предложените кандидати за президент на Изпълкома нито един не е достоен и не ми харесва. Нито Порточанов, нито Бербатов, нито шефът на Марица. Президентът на БФС трябва оттук нататък да има сериозни познания по темата футбол, защото неговата основна задача ще бъде работата са националните отбори, контакти с европейската централа и създаване на атмосфера, която да е подходяща".

"Телевизията казва аз искам сега, отборите казват малко ни е времето за почивка. Сега 20 дена нищо не се прави и след това за 6 дена 3 мача. Това значи контузии, наказания, изобщо трябва занапред тези хора, които ще правят вътрешното първенство заедно с телевизията да имат разбирателство. Трябва хора, които са наясно с футбола, не такива, които са се къпали в Англия или са лапали от Нефтохима. Трябват хора, които могат да казват "не".

"Ако бъде конгрес, да бъде с пълен мандат. Ако ще се правят два конгреса, това е безмислено хвърляне на пари. Трябва да се изисква строга финансова дисциплина. Ще искам да мога да виждам, да гледам как се харчат парите, които трябва да отидат за аматьорите и децата. Най-много се говори за това и най-малко се прави".

"Извънреден конгрес – защо? Натискът на това лице Христо Порточанов с тези 70 фалшиви клуба. Никой няма интерес в момента да се провежда конгрес по време на пандемията. Ако се провежда конгрес, той трябва да е редовен. Който ще да е президент. Всичко е илюзия, химера и харчене на средства. Да се съберат клубовете 50%+1 и да е редовен конгрес – подал, неподал оставка, няма значение".

"Уволнението на Акрапович бе предизвестена смърт. Той си беше намерил мястото. В Локомотив каквото поискаше, това ставаше, в ЦСКА не е така".