Предишният мач между Франция и България в Париж беше преди по-малко от 5 години. На 7 октомври 2016-а загубихме с 1:4 в световна квалификация. В онзи двубой на „Стад Дьо Франс“ дори поведохме рано с гол на Михаил Александров от дузпа.

Само за три минути между 23-ата и 26-ата Кевин Гамейро и Дмитрий Пайе направиха пълен обрат, а с нови два гола на Гризман и Гамейро се оформи крайния резултат.

Любопитното е, че от 28-те играчи, които взеха участие в онзи мач, само петима или иначе казано – 18% от всички участници имат шанс да излязат на терена и днес. От нашите редици тогава няма нито един футболист, който да се намира в сегашния списък на Ясен Петров, отбелязва "Мач Телеграф". 

За сметка на това при Франция на линия отново ще бъдат пет от най-големите звезди на „петлите“, а техният селекционер е същият – Дидие Дешан. Сега той отново ще разчита на Юго Лорис, Рафаел Варан, Пол Погба, Муса Сисоко и Антоан Гризман.

Ответният двубой в София го загубихме с 0:1 с гол на Блез Матюиди. Това бе първата ни домакинска загуба в официален мач от Франция, като за утеха можем да кажем, че „петлите“ след това станаха световни шампиони на Мондиала в Русия.

Съставите от мача на 7 октомври 2016 г.

Франция: Юго Лорис; Бакари Саня (Джибрил Сидибе, 27); Лоран Кошчиелни; Рафаел Варан; Льовен Курзава; Блес Матюиди; Пол Погба; Муса Сисоко; Димитрий Пайе; Антоан Гризман (Набил Фекир, 82); Кевин Гамейро (Андре-Пиер Жиняк, 72)

България: Владислав Стоянов; Страхил Попов; Димитър Пиргов; Александър Др.Александров; Живко Миланов; Светослав Дяков; Георги Костадинов; Георги Миланов; Михаил Александров (Тодор Неделев, 76); Марселиньо (Димитър Рангелов, 62); Ивелин Попов (Александър Тонев, 68)