Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров бе доволен от представянето на футболистите в трите изиграни контроли – срещу Словакия, Русия и Франция. Според него срещу „петлите“ не са ни достигнали десетина минути, а загубата с 0:3 е вследствие на умората. Родният специалист бе категоричен, че пътят на националния тим ще е много дълъг, но той остава оптимист за бъдещето.

„Изиграхме три много здрави контроли. Дадохме шанс на всички, особено младите, в мачове срещу силни противници. Приехме мача с Франция с изключителен риск, тъй като имахме само три дни за възстановяване. Щастлив съм, че почувствах тази атмосфера. Срещу Русия не ни достигнаха няколко минути, а срещу Франция - десетина. Нашият път ще е много дълъг. Пролича си умората, особено срещу Франция. В защита играхме почти с едни и същи хора. Срещу Русия се опитахме да запазим някои хора за Франция. Това са полезни проверки", заяви Петров.

„Аз съм много доволен от това, че нашият отбор започна да изглежда много стабилно. Получихме три гола от Франция, но това е вследствие от умората. Младите момчета допуснаха някои грешки, но като цяло се представиха много стабилно. Благодаря на всички за старанието, атмосферата беше прекрасна. Вървим си по своя път, изграждаме отбор. Благодаря на всички за отличното отношение", добави той.

„И в Москва, и в Париж, играхме пред публика, която подкрепяше своите отбори. Пожелавам успех на Франция и Русия на европейското. Предстоят ни много сериозни пет двубоя от световните квалификации, ще продължим работата си. Общо взето съм оптимист за това как се развива нашият отбор. Надявам се да запазим тази атмосфера на позитивизъм”, каза още Петров, след като българските футболисти кацнаха на Летище София.