Ясен Петров, селекционерът на България, ще използва изключително подмладен състав за предстоящата престижна контрола с Франция тази вечер. Наставникът, направил кариера в Китай, ще заложи на единайсеторка, в която единственият над 30-годишна възраст е Васил Божиков (33). Очаква се именно бранителят на "Слован" да носи капитанската лента.

Под рамката Петров ще заложи отново на Даниел Наумов, както бе през първото полувреме срещу Словакия (1:1). До момента всеки един от четиримата вратари имат по 45 игрови минути, а останалите трима подгласници на Наумов са Георги Георгиев, Иван Караджов и Николай Михайлов. Отбраната ще бъде изградена от Иван Турицов (21), Валентин Антов (20), Петко Христов (22), а до тях ще е и най-опитният - Васил Божиков.

В средата на терена ще е един от изненадващите ходове на селекционера - Илиан Илиев-младши (21), а до него ще е и Ивайло Чочев (28). С по-офанзивни функции ще е натоварен 20-годишният Доминик Янков. Същото важи и за Божидар Краев (23) и Кирил Десподов (24). В атака пък ще действа Атанас Илиев, открил головата си сметка за България срещу словаците преди седмица.

На свой ред Дидие Дешан, селекционерът на световния шампион Франция, не мисли да пести сили срещу "трикольорите". Наставникът ще хвърли всичко най-добро в генералната репетиция преди Евро 2020, където "петлите" са в тежка група с Германия, Португалия и Унгария. Сред стартовите 11 се очаква да бъдат Уго Лорис, капитанът на "Тотнъм", пише "Труд". Пред него в отбрана ще действат Бенжамен Павар ("Байерн"), Преснел Кимпембе от ПСЖ, бранителят на "Реал" Варан и Ернандес. В халфовата линия ще играят Нголо Канте, носител на Шампионската лига с "Челси", Корентел Толисо от "Байерн" и Пол Погба от "Манчестър Юнайтед". Страховитото трио в атака ще бъде Антоан Гризман, Килиан Мбапе и Карим Бензема. Двубоят е от 22.10 часа.

Снимка: Lap.bg