Селекционерът на българския национален тим по футбол Ясен Петров заяви след загубата от световния шампион Франция с 0:3 в контрола на "Стад дьо Франс", че отборът може да извлече само поуки от трите приятелски срещи, които изигра в последната седмица. "Лъвовете" завършиха 1:1 със Словакия и загубиха от Русия с 0:1 преди това.

"Огромен респект. Играхме срещу много силен отбор. Рано прибегнахме до смените, защото предварително знаехме, че имаме шест смени и трябва да ги направим по-рано. Имаше умора в играчите. Франция е силен отбор и добре подготвен. Ние имаме полза от мачове срещу такива отбори. Пак не ни стигнаха десет минути, за да кажем, че сме се представили добре. Играхме срещу фаворита на Евро 2020. Заслужена победа на домакините. Имахме един добър шанс при 1:0. Не казвам, че ако бяхме вкарали, щяхме да завършим наравно, но не мога да кажа, че футболистите не се стараха. Само можем да печелим от мачове с такива противници. Играхме на 1-ви, 5-и и 8-ми юни. Ние знаехме класата на Франция. Знаем, че Вальо Антов няма игрови ритъм, но момчето изкара три мача по 90 минути. Петко Христов също игра три мача", коментира Яен Петров след мача в Париж, цитиран от БНР. 

"Класата си е класа. Срещу нашите халфове имаше страхотни футболисти. Тук нещата са от друга величина. За нашите момчета това е безценен опит. Горе-долу знаем къде ни е нивото. Докоснахме се до това да срещнем силни отбори. Обстановката беше прекрасна. Само можем да извлечем поуки от всички тези мачове и да вървим напред", каза още Петров.