Кирил Десподов говори пред медиите за утрешната световна квалификация срещу Литва. Крилото на Лудогорец заяви, че в момента е изцяло фокусиран върху представянето си с националната фланелка, за разградчани и че не мисли за трансфери.

„Аз не съм чел какво пише в италианските медии, но не само за мен, но за целият отбор беше важно представянето. Имаше мотивация у мен, да. Не ми дадоха шанс в Каляри. Силно се надявам да съжаляват за това нещо. Мисля, че се справихме доста добре. Много важна точка за нашия отбор и самочувствието ни, но не трябва да летим в облаците, защото утре може да паднем много тежко на земята. Трябва да мислим изцяло за утрешния мач и да вземем трите точки. Вече няма лесни мачове. Всеки отбор е мотивиран, идва и търси трите точки“, започна Десподов.

„Аз мисля, че имаше 11 лидери на терена срещу Италия. Не съм бил само аз или двама-трима човека. Всички тичахме и се борихме. Радостно е, че с Наско Илиев успяваме да се намерим добре, да изиграем добре ситуациите. Още на загрявката му казах да очаква този пас с външния и момчето ме послуша. Видяхте перфектно движение и вкара. Не само аз, не само той се борехме. Всички спечелихме мача. Това е колективен спорт“, допълни той.

„Няма лесен мач срещу който и да играеш. В мачовете като този с Италия няма какво да губиш. Ако излезеш със страх, тогава за къде си тръгнал? Футбол не се играе със страх. Всеки очаква сега да победим утре с 5:0, но няма да бъде лесно. Важното е да не излезем със страх. Играем вкъщи. Всички знаят колко е важно да победим утре. Трябва от първата минута да се чувстват некомфортно и не трябва да си помислят за точка дори“.

„Не трябва аз да си давам оценката. Аз мога да я давам само пред себе си. Моята работа е да си върша работата на терена, да вървим нагоре. Обичам да се пише не само за мен, но и за отбора. Оставам оценките на журналистите и на феновете“.

„Не си смених тениската с никой от Италия. Говорих си с Барела, защото играхме заедно в Каляри. Не си смених тениската не защото съм по-голям от тях, а еуфория. Повечето момчета си размениха тениските. Това е страхотно и аз колекционирам тениски.

„Главата ми е изчистена. Беше много важно решение за мен да подпиша дългосрочен договор и след това да се до се фокусирам изцяло върху играта си. Когато те пращат под наем, за по една година, почваш да се чувстваш некомфортно. Само сменяш квартири. Ясно е, че трябва добра психика за това нещо. Концентриран съм изцяло върху футбола – да се представям на добро ниво. Не мисля за трансфери. Знам, че това пак ще дойде и ще изляза навънка, за да докажа, че имам място в европейския футбол. Хубаво е, като вкараш. За мен голът и асистенцията са едно. След гола на Наско се изкефих повече от него. Той не се радваше толкова. Нека вкарват момчетата. Когато дойде ситуация, ще вкарам. Ако мога да я подам, ще я подам. Аз съм отборен играч. Не са головете на всяка цена. Когато не го мислиш, те идват“, каза още Кирил Десподов.