Селекционерът на България Ясен Петров коментира снощното сензационно равенство 1:1 в Италия след завръщането на "лъвовете" на родна земя.

Въпреки всичко се стараем да останем стъпили на земята. Това, което трябва да направим, пътят е труден и дълъг. Не искам да се приема в съзнанието, че сме постигнали грандиозен успех. Особено в офанзивен план трябва да покажем по-добри игри”, каза Петров преди минути на летище “София”.

“И Виали, и Манчини ни посрещнаха много добре. След мача флорентинската публика ни пляскаше извън стадиона. Отдавна не съм виждал такова нещо. Това е футболна страна със страхотна футболна култура. Ние сме една малка страна, която им спря победната серия. Това може само да ни радва. Полагаме основите на един млад отбор, който се надявам, че с времето ще се развие”, допълни националният селекционер.

“Изтриваме от дъската това, което се случи вчера и искаме срещу Литва да вземем трите точки. Ще направим ротации, ще дадем шанс на някои момчета, за да освежим някои линии. Надявам се Тошко Неделев да е възстановен за мача”, коментира Ясен Петров.