Бившият селекционер на националния отбор Ясен Петров коментира пред „Тема Спорт“ втората поредна победа на България в Лигата на нациите – 1:0 над Северна Македония в Скопие. Както е известно, той напусна поста след тежкото поражение от Грузия в Разград с 2:5 в началото на юни. При него трикольорите направиха 1:1 у дома със сверномакедонците на старта на турнира.

„Това е един хубав момент да поздравя всички момчета и треньорите. Две стъпки, които са изключително важни, за които се радвам. Радващо е и че видяхме толкова млади момчета в състава. Така, че само позитиви може и трябва да изтъкнем в момента. Това е нещо, което е нужно да се подкрепя и адмирира“, започне Петров.

„Винаги съм вярвал, че България има бъдеще. Срещу Северна Македоноя обстановката беше изключително трудна. От гледна точка на домакините, на публиката, на атмосферата около и по време на самия двубой. Различно от това, което беше в двубоя с тях в Разград. Защото ние тогава показахме, че наистина сме толерантни. Нито сме освирквали химна, нито нищо. При нас, от българска гледна точка, всичко беше изключително интелигентно. Така, че победата в такава обстановка е изключително ценна и важна. Който, както иска да я оценява, но тя остава в историята. Хубава е и нека всички да и се насладим“, демонстрира изключително положителен тон сепциалистът.

„Аз не искам да давам никакъв съвети за оттук насетне. Пожелавам само победи във всички мачове. Като българсин се радвам на всички успехи не само на националния ни отбор по футбол, а във всеки спорт. И винаги ще подкрепям позитивното“, добави Ясен Петров.

Относно миналото му начело на България, скорошните атаки от Георги Иванов-Гонзо, той бе лаконичен: „Никога не се връщам назад. Всичко е приключило. Миналото е само, за да се изкарват позитивите и да стъпи върху негативното пак в позитивна посока. Така гледам аз. По принцип ние трябва да вярваме. Победата над Северна Македония бе изключително важна и трябва да се поздравят. Това носи самочувствие, което е много важно“.