Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов и селекционерът Младен Кърстаич дадоха предпочитанията си за Килиан Мбапе и Карим Бензема в анкетата на ФИФА за футболист номер 1 за 2022-а година.

Както е известно, резултатите са на базата на гласуването на капитаните и треньорите на националните отбори, а също така и по един представител на медиите. Същата е формулата и при дамите.

Десподов поставя Лионел Меси, който снощи взе трофея на Световната централа, на 3-о място в своя лист. Сръбският селекционер на България има същото виждане и за него Меси е номер 3.

Вотът на Десподов изглежда така: 1. Килиан Мбапе (Франция), 2. Карим Бензема (Франция), 3. Лионел Меси (Аржентина). При Кърстаич подреждането е следното: 1. Карим Бензема (Франция), 2. Лука Модрич (Хърватия), 3. Лионел Меси (Аржентина). Вотът се точкува с 5 пункта за първото място, 3 за второто и 1 за третото.

Българският представител на медиите Боян Бойчев е познал победителя, тъй като в неговата анкета Лионел Меси е на върха. Втори е Карим Бензема, а трети хърватският маестро Лука Модрич.

При жените за България гласуваха капитанката на националките ни Николета Бойчева и селекционерът Силвия Радойска, но и двете не поставиха в своя топ 3 победителката Алексия Путеяс, която взе приза на ФИФА за втора поредна година.

Бойчева, която има сериозен опит в германския футбол, е дала предпочитания именно на представителки на Бундестима. В нейната анкета номер 1 е Александра Поп (Германия), следвана от Лена Обeрдорф (Германия) и нападателката от САЩ Алекс Морган.

Във вота на треньорката на България пък прозират предпочитания към английския национален отбор, който през 2022-а година спечели европейската титла. В нейния лист номер 1 е Леа Уилямсън, следвана от австралийката Сам Кър и още една англичанка – Бет Мийд.

Снимка: БГНЕС