Предстоящата среща между Унгария и България ще е 25-а в историята между двата тима. В досегашните равносметката е следната: 13 победи за Унгария, 4 победи за България и 7 равенства при голово съотношение 56:25 в полза на унгарците.

От досега играните 24 срещи 2 са от финали на Световно първенство (в Чили и Англия), 7 са квалификации за Световно първенство, 2 са европейски квалификации, 2 са квалификации за Олимпийски игри, 1 мач за Балканско първенство, 1 двубой за Средноевропейско първенство, 1 среща от международен турнир, един двубой от Лига на нациите и 7 контролни мача. В България са се играли 11 срещи, в Унгария – 10 и 3 двубоя са играни на неутрални терени.

Равносметката от 10-те двубоя в Унгария е: 7 победи за домакините и 3 равенства при голова разлика 32:6 в полза на унгарците.

Равносметката от 11-те двубоя в България е: 4 победи за домакините, 3 равенства и 4 победи за Унгария при голова разлика 17:15 в полза на българите.

Най-резултатни за Унгария в двубоите с България са Деак и Хидегкути с 5 гола. Следват: 4 – Женгелер, 3 – Ф. Пушкаш, Силаги, Махош, Фл. Алберт и Л. Фазекаш. За отбелязване е, че Женгелер и Деак са реализирали срещу България по 4 гола в една среща. Хеттрик са реализирали още: Хидегкути, Ф. Пушкаш, Махош и Фл. Алберт.

Автори на по 2 гола за България срещу Унгария са Ив. Колев, Г. Аспарухов- Гунди, Б. Колев и П. Панов, пише "Тема спорт". В полза на Унгария има един автогол – на Иван Давидов в мача от Световното първенство в Англия през 1966 година, при победата на унгарците с 3:1.

В 24-те срещи са отсъдени 3 дузпи за България – 2 са реализирани от Хр. Бонев и П. Панов, а една е пропусната – от Ас. Панчев.

Свирени са 3 дузпи за Унгария – реализирани от П. Сабо, Й. Божик и Л. Фазекаш. За първи път България побеждава Унгария на 7 ноември 1948 година на стадион „Юнак“ с 1:0 след гол на Д. Миланов-Пижо в 15 минута.

Срещу Унгария е регистрирана втората най-тежка загуба в историята на националния отбор на България след тази с 0:13 от Испания. На 17 август 1947 година в мач за Балканско първенство Унгария побеждава на свой терен – на стадион „Ференцварош“ с 9:0! От домакините се отличават център-нападателят Деак с 4 гола, както и плеймейкърът Хидегкути, реализирал хеттрик. Останалите голове отбелязват Жолнай и Надмароши.

На датата 27 март националният отбор на България е играл 6 срещи, като равносметката е 3 победи, едно равенство и 2 загуби.