Люис Хамилтън е категоричен, че ще е страхотно Ейдриън Нюи да премине във Ферари и изтъкна, че той е на първо място в неговия списък с хора, с които би искал да работи. 

Считан от мнозина за най-великия дизайнер в историята на Формула 1, Нюи ще напусне Ред Бул в началото на 2025-а година, като именно от този сезон Хамилтън ще премине при Черните кончета. На този етап се счита, че Скудерията е фаворит за привличането му.  

„Ейдриън има невероятни успехи през годините. Очевидно той е свършил фантастична работа в отборите, в които е бил и бил изумително попълнение за отбора” заяви Хамилтън в навечерието на Гран При на Маями тази неделя. 

„Ферари вече има страхотен отбор и не спира да прогресира, а да работя с Нюи би било  привилегия за мен. Много бих искал той да дойде в отбора. Ако трябва да направя  списък на хората, с които бих искал да работя, той без съмнение би бил на първо място в него” добави британецът. 

Колите на Нюи имат до момента 217 победи и 253 полпозиции, като с негови пилоти са спечелили 13 точки, а 12 пъти триумфът е бил и за конструкторите. Кариерата му започва през 1991 в Уилямс, където работи до 1996. Между 1997 и 2005 е в Макларън, а от 2006 е в Ред Бул. 

65-годишния инженер има славата и на човек, който разчита отлично промените в правилата, а както е известно такива ще има от 2026-а.