Шарл Льоклер и Ферари объркаха сметките на конкурентите си в единствената свободна тренировка преди Гран При на Маями във Формула 1, заради инцидент. 

Няколко минути след началото на сесията монегаскът се завъртя на едно от най-тесните места на пистата и болидът застана в посока обратна на движението. 

Последваха жълти знамена, като пилотът на Ферари опита да направи маневра, но след  като позиционира колата си напреки на пътя се оказа, че не може да включи на задна скорост и това доведе до червени знамена. 

Прекъсването продължи около десетина минути, докато автомобилът бъде отстранен от пистата,  но това намали с още и без това твърде малкото време за подготовка. 

За Льоклер пък сесията приключи, тъй като колата му бе забавена още до връщането и в гаража, след като се оказа, че съединителя е прегрял. 

В крайна сметка в оставащото време Макс Верстапен успя да даде най-добро време. В последния момент Оскар Пиастри с Макларън даде второ време, а Карлос Сайнц и Джордж Ръсел приключиха 3-и и 4-и. По-късно тази вечер е квалификацията за спринта.