Макс Верстапен ще стартира пръв в спринта преди Гран При на Маями във Формула 1. Световният шампион не бе убедителен, но противниците му направиха повече грешки и не успяха да го предизвикат, въпреки че Ландо Норис изглеждаше много бърз. Шарл Льоклер с Ферари остана втори, а Серхио Перес с другия Ред Бул ще стартира трети. 

В първата фаза Ландо Норис и Оскар Пиастри дадоха най-добри времена за Макларън, а напред не продължиха пилотите на Заубер – Джоу и Ботас, които останаха 17-и и 18-и, както и тези на Уилямс – Сарджънт и Албън заели последните 2 места. Пиер Гасли ще стартира 16-и. 

В Q2 Норис остана пред Перес, Льоклер и Верстапен, а големите губещи бяха Ръсел и Хамилтън с Мерцедес, които въпреки подобренията по колата записаха 11-и и 12-и резултат и отпаднаха. Окон, Магнусен и Цунода също отпаднаха.

В последния етап пилотите направиха само по една бърза обиколка, като от фаворитите Макс първи завърши своя тур, като времето му бе по-слабо от това на Норис във втората фаза. 

Пилотът на Макларън допусна грешка и остана едва 9-и, докато Шарл Льоклер остана на  една десета от лидера, заемайки втората позиция. След това се подредиха Перес, Рикардо, Сайнц, Пиастри, Строл, Алонсо, Норис и Хюлкенберг.