България продължава невероятната си серия от отличия във всеки от дните, в които има участник на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Москва. Този път среброто блесна на гърдите на 21-годишния натурализиран австриец Дейвид Фишеров, който направи своя дебют с националния екип и дебют на континентален шампионат.

Той завърши с двубой от 378 кг в категория до 102 кг и остана само на 1 кг от медал в общото класиране. Шампион стана арменецът Самвел Гаспарян с 390 кг, пише "Монитор". След него на 10 кг остана сънародникът му Арсен Мартиросян, а третото място с 379 остана за Дадаш Дадашбайлъ.

Ден преди края на европървенството България остава лидер в класирането по нации с три златни, един сребърен и един бронзов медала в двубоите, след титлите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, вторите места на Ивана Петрова и Карло Насар и бронзът на Валентин Генчев. Нашите са начело и в общото подреждане по всички отличия в движенията вече с 8 златни, 6 сребърни и 3 бронзов медала.

Българското участие на шампионата в Москва завършва по-късно днес, когато от 17 ч. наше време на подиума в кат. до 109 кг ще излезе европейският младежки шампион Христо Христов.