Четирикратният световен шампион по снукър Джон Хигинс спечели за четвърти път Уелш Оупън, който се явява един от неговите любими турнири.

Славният шотландец победи на финала Бен Ууластън с 9-3 фрейма и имаше проблеми единствено към края на първата сесия. Джон записа серии от 84, 63, 105 и 66 точки, а ключов се оказа осмият фрейм.

В него Бен записа халф-сенчъри брейк от 59 пункта, но изпусна инициативата и вместо да изравни, се оказа догонващ с 3-5.

Във вечерната сесия на масата имаше само един играч. Хигинс постигна брейкове от 68 и 83 точки, за да спечели един от най-лесните финали в кариерата си.

Това е първи триумф за Джон от 2012 година насам, когато той спечели Шанхай Мастърс. Хигинс е първият състезател, който триумфира в Уелс цели четири пъти.

Това е неговата 26-та ранкинг титла. Той изостава само с една от петкратния световен първенец Рони О'Съливан и с две ранкинг титли от шесткратния световен шампион Стив Дейвис.

По време на награждаването Хигинс се пошегува, че най-после се намира пред седемкратния световен шампион Стивън Хендри в поне една категория.