Световният шампион за 2010 година Нийл Робъртсън изигра феноменален двубой и размаза Стивън Магуайър с 6-1 части в осминафинален мач на втория по престиж турнир в снукър-календара UK Championship.

На хартия мачът между бившите победители в надпреварата (Магуайър вдигна трофея през 2004 година, а Робъртсън - през 2013) трябваше да бъде изключително равностоен, но край зеленото сукно имаше само един играч.

Началото с нищо не подсказа, че шотландецът ще бъде разпилян, защото той изригна сес сънчери брейк от 118 точки. Отговорът на левичаря обаче още по-внушителен - сенчъри брейк от 126.

В само един от останалите пет фрейма се стигна до размяна на продължителни сейфти удари и надлъгване, но и тогава Стивън не успя да вземе превес. Робъртсън постигна още две стотачки (101 и 113 точки) и още два халф-сенчъри брейка (76 и 55), за да подпечата мястото си на четвъртфиналите.

 

 

Машината от Мелбърн някак си намери коридор за тази трудна червена. Страхотен удар! В момента Робъртсън води с 4-1 на Магуайър и има аванс в шестия фрейм.

Публикувахте от Луд, по-луд, снукър-фен в 3 декември 2015 г.

 

Развоят на днешния снукър-мач напомни за снощната победа на английския футболен Ливърпул, който получи гол още в 39-ата секунда, но след това прегази Саутхямптън на собствения му стадион с 6:1.

На четвъртфиналите Машината от Мелбърн очаква друг шотландец. По-късно тази вечер един срещу друг излизат сънародниците Джейми Бърнет и 4-кратния световен шампион Джон Хигинс.

Както е известно, действащият шампион на Шампионата на Обединеното кралство Рони О'Съливан изобщо не участва в турнира. Ракетата обаче обяви, че се завръща в началото на 2016 година за третия по престиж турнир в календара - Мастърс.