Шесткратният световен шампион по снукър Стив Дейвис е на мнение, че 42-годишният Рони О'Съливан може да стане първият в историята на играта, който да печели трофеи и след навършване на 50 години.

Ракетата се намира в изумителна форма напоследък и за кратък срок от време успя да спечели титлите на English Open, Шанхай Мастърс и UK Championship. Това автоматично го прави и фаворит №1 на започващия тези дни Мастърс, на който петкратният световен шампион ще преследва рекордна осма титла.

"Рони се превръща ефективно в съвършения играч и не изглежда да страда от напрежение по време на игра. Той имаше спадове в кариерата си, но неговата игра и мисленето му за снукър никога не са спирали да се подобряват. Той притежава добър темперамент и не изглежда емоционален около масата", коментира Дейвис.

"Той е дори още по-завършен и зрял, отколкото в миналото. Стряскащо е, че дори в своите 40 години той е играчът, който плаши най-много останалите. Има игра "Б", с която също може да печели турнири. Малцина умеят това. Отивайки на турнирите, останалите играчи се страхуват и мислят какво би направил Рони. И знаят, че трябва да дадат най-доброто от себе си."

"Рони може да стане първият, който печели титла на 50 години и след това. Той може и да приеме предизвикателството да побеждава младите играчи, докато той е над 50. Аз бях в Топ 16 на тази възраст, но вече не можех да печеля турнири. И за него това би било голямо предизвикателство", добави Дейвис.

Очакваният с огромен интерес Мастърс започва на 14-и януари и в него по традиция участват само 16-те най-добри играчи в света. Победителят взима 200 000 паунда.