Шампионът на Мастърс Джъд Тръмп показа, че е играчът под пара в световния снукър тур в момента, след като спечели и Гран При. Той надигра на финала двукратния световен вицешампион Али Картър с 10-6.

Прическата грабна десетия си ранкинг трофей и чек на стойност 100 000 паунда, като той прави безспорно най-силния сезон в кариерата си. Общият награден фонд, спечелен от него до момента през кампанията надхвърля 500 000 паунда, което му се случва за първи път.

Също така за първи път в кариерата си левичарят завоюва три големи трофея в рамките на един сезон. Той вече спечели титлата в Северна Ирландия и споменатия Мастърс. За Картър останаха 40 000 паунда от наградния фонд.

Тръмп спечели първата сесия с 6-3 партии, но в един момент от мача Капитана доведе нещата до 6-7 и мачът се завърза, като в 13-ия фрейм Картър вкара решителната черна за 69-67 точки в своя полза.  

Али обаче не спечели друга партия до края, записвайки общо 15 точки в следващите три фрейма. Интересното е, че в целия мач имаше само сенчъри брейка, дело на Тръмп в първата сесия. 

"Много съм щастлив от победата, защото това е третата ми голяма титла този сезон. Играх добре на финала. Али ме притискаше, като неговата сейфти игра беше на изключително високо ниво, каквото не бях виждал отдавна. Затова трябваше да дам най-доброто от себе си", заяви Тръмп.