Джъд Тръмп спечели престижния снукър турнир Мастърс за първи път в кариерата си, след като победи изненадващо лесно на финала рекордьора по титли в надпреварата Рони О'Съливан с 10-4.

Двубоят в лондонската "Александра Палас" започна много силно за Прическата и кошмарно за 7-кратния шампион тук О'Съливан, който не вкара нито една топка в първите две партии и записа едва осем точки в третата част.

Левичарят беше безпощаден и нанесе сериозен удар след първата мини-сесия, в която построи серии от 89, 87 и 56 точки, за да води шокиращо с 4-0.

Ракетата се разписа в петия фрейм след брейк от 69, но получи три нови крошета от изключително мотивирания си опонент, който сензационно спечели първата част от мача със 7-1, добавяйки прилична серия от 66 пункта.

Вечерната сесия започна обещаващо за Рони. Той взе фрагментарен фрейм, след което Джъд отвърна със серия от 88. Сенчъри брейк от 114 точки даде надежди на опитния англичанин за обрат, но Тръмп охлади мераците му с поредица от 68 точки и аванс от 9-3.

След кратката пауза Джъд отново превзе масата, но сдаде инициативата и неговият съперник го наказа със сенчъри брейк от 109 и пълно разчистване. Рони можеше да вземе и следващия фрейм, но сбърка розова за ъгловия джоб и Тръмп го наказа с брейк от 53, печелейки 200 000 паунда и красивия трофей. За Ракетата остават 90 000 паунда.